برنامه آموزشي گروه

برنامه آموزشی گروه پوست شامل آموزش گروه‌های ذیل می‌باشد

دانشجویان دوره کارآموزی پزشکی : به طور متوسط هر ماه 20-15 دانشجو تحت آموزش قرار می‌گیرند. برنامه های آموزشی کارآموزان به شرح زیر است :

1. مسئول آموزش کارآموزان ، دکتر یلدا ناهیدی ( دانشیار )
  2. مدت دوره کارآموزی در گروه پوست 28روز ، معادل3  واحد عملی/ تئوری می­باشد.
  3. حضور هر روز ساعت 8:00 و خروج در ساعت 12:00 توسط منشی گروه در دفتر حضور و غیاب  ثبت می گردد.
  4. هنگام حضور در بخش و درمانگاه نصب اتيکت در معرض دید الزامی است.
  5. کلاس تئوری کارآموزان طبق برنامه روزهای فرد از ساعت 8:30 الی 12 برگزار می گردد.
  6. درمانگاه کارآموزان روزهای زوج 9:00 الی 12 برگزار می شود.
  7. پوشیدن روپوش سفید مناسب و عدم استفاده از زیور آلات و رعایت حدود شرعی در پوشش و رفتار و گفتار الزامی است.

دانشجویان دوره کارورزی پزشکی: به طور متوسط هر ماه 8-6 کارورز در گروه پوست دوره کارورزی خود را می‌گذراند. برنامه آموزشی کارورزان به شرح زیر می باشد:

1. مسئول آموزش کارورزان ، دکتر احمد رضا طاهری (دانشیار)
  2. مدت دوره کارورزی در گروه پوست 14 روز می باشد.
  3. کارورزان در بدو ورود به گروه پوست ، به دو گروه مساوی جهت فعالیت در دو بیمارستان قائم (عج) و امام رضا (ع) تقسیم می شوند.
  4. ویزیت روزانه بیماران بستری به همراه رزیدنت مسئول از ساعت 8 تا 9 صبح انجام ميشود.
  5. حضور در درمانگاه از ساعت 9:00 الی 13 هر روز و مشارکت در شرح حال‌گیری و معاینه بیماران با حضور اساتید مسئول و نوشتن پرونده بیماران سرپایی
  6. شرکت در راندهای آموزشی در روزهای شنبه و سه شنبه از ساعت 8 الی 9 با حضور اساتید مربوطه
  7. شرکت در کنفرانس های آموزشی که در روزهای پنجشنبه برگزار می گردد.
  8. رعایت روپوش سفيد مناسب و عدم استفاده از زیور آلات و رعایت حدود شرعی در پوشش و رفتار و گفتار الزامی است.

دانشجویان دوره دستیاری گروه پوست:

گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از مراکز آموزشی تخصصی بیماریهای پوست جهت تعلیم متخصصین پوست متبحر میباشد. دستیاران پذیرفتهشده در آزمون دستیاری هر سال، طی یك دوره چهارساله، جهت تبحر در تشخیص و درمان بیماریهای پوست و مو در بخش پوست بیمارستان امام رضا (ع) و قائم (عج)آموزش میبینند و در حال حاظر 22 دانشجوی دستیاری فعالیت دارند و آقاي دکتر محمد جواد یزدان پناه (استاد) مسئول آموزش دستیاران هستند.

برنامه های آموزشی دستیاران طی این 4 سال شامل: ژورنال كلاب ،کلاس اسلاید، كيس پرزنتيشن ،گرند راند، مرور کتاب درسی مرجع و کلاس پاتولوژی و درماتولوژي  میباشد. همچنین دستیاران دورههای گردشی مختلفی نیز دارند شامل: گروه  پاتولوژي (4 دوره يك ماه )-گروه جراحي پلاستيك (2ماه)-درمانگاه ليزر پوست (15 روز)-گروه قارچ شناسي و انگل شناسي (15 روز)-گروه ايمونولوژي (15 روز)-مركز مراقبت از جذام ( 15 روز)-گروه روماتولوژي(1 ماه)-طرح يك ماه خارج از مركز(1ماه ).

علاوه بر موارد فوق، از اصول مهم آموزش دستیاران، حضور فعال آنها در درمانگاهها و اتاق عمل و بخش پوست و مشارکت فعال در ویزیت بیماران درمانگاه و بخش و تشخیص بیماری و درمان آنها و انجام مشاوره ها میباشد. دستیاران همه روز از ساعت 9:00 الی 13 در درمانگاه پوست حضور داشته و با حضور اساتید مسئول در ویزیت بیماران سرپایی و انجام اقدامات درمانی و اعمال جراحی سرپایی شرکت می‌نمایند .

دانشجويان دوره دستياري ساير رشته ها :

در گروه پوست علاوه بر دستياران رشته پوست ،دستياران ديگر رشته ها ، در درمانگاه پوست حضور داشته و از آموزشهاي متناسب با رشته تخصصي خود بهره مند مي شوند كه شامل گروه هاي زير ميباشد: گروه داخلي (15روز) گروه طب كار(2ماه)-گروه اطفال(15 روز)- گروه عفوني(1ماه)- گروه ميكروبيولو‍ژي(1ماه)-گروه ايمونولوژي(2ماه)-دستياران دندانپزشكي(پاتولوژي دهان و دندان،تشخيص،جراحي فك و صورت هر گروه به مدت يك ماه)